Voetbalsters PSV winnen van kampioen Twente en veroveren Champions League-ticket

Voetbalsters PSV verslaan Twente op laatste speeldag Eredivisie Vrouwen

De voetbalsters van FC Twente hebben het eredivisieseizoen afgesloten met een nederlaag bij PSV. De Eindhovense vrouwen waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor de landskampioen uit Twente en plaatsten zich daarmee voor de Champions League.

PSV, de nummer twee op de ranglijst in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, zette Twente direct onder druk en kwam na tien minuten spelen op voorsprong. Joëlle Smits, die na dit seizoen vertrekt naar topclub VfL Wolfsburg, tikte de bal in de verre hoek en opende daarmee de score.

Ook Twente wilde echter het seizoen in stijl afsluiten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er via een kopbal van spits Fenna Kalma.

Beide ploegen zochten in het vervolg van de wedstrijd de aanval, maar het duurde lang totdat er weer een doelpunt viel. Een kwartier voor tijd was het Kayleigh van Dooren die keepster Daphne van Domselaar omspeelde en PSV weer op voorsprong schoot.

Ajax buigt 2-0 achterstand om

De Ajax-vrouwen stevenden lange tijd af op een teleurstellend einde van het seizoen. ADO Den Haag stond met nog een kwartier op de klok op een 2-0 voorsprong, maar de Amsterdamse club won uiteindelijk met 5-3 in Den Haag.

Nikita Tromp was twee keer in twee minuten trefzeker en Vanity Lewerissa maakte het Amsterdamse feestje compleet. Ze vond twee keer binnen drie minuten het net en bezorgde Ajax de zege.

Ook ADO scoorde nog in de slotfase, maar de overwinning van Ajax kwam niet meer in gevaar. Victoria Pelova schoot namelijk op aangeven van Lewerissa ook nog de 5-3 binnen.