Wilms: 'Wij zijn echt een team, iedereen gaat voor elkaar door het vuur'

Het is een bijzonder seizoen voor Twente-speelster Lynn Wilms. De verdedigster werd vaste waarde bij Oranje, verdiende een transfer naar topclub VfL Wolfsburg en werd vandaag kampioen met de Tukkers. "En dan moet het belangrijkste nog komen: de Olympische Spelen."

Toch zat niet alles mee voor Wilms. De verdedigster raakte begin april geblesseerd en het was zeer de vraag of ze de kampioenswedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0) wel kon spelen. Dat lukte uiteindelijk. "Ik heb er zo hard voor gewerkt en ik sta er weer, dus ik ben erg dankbaar."

Afscheid nemen met de titel

De 20-jarige Wilms zal deze zomer (als ze geselecteerd wordt) met de Oranjevrouwen afreizen naar Tokio. Daarna is ze officieel speelster van Wolfsburg. "Met de titel afscheid nemen, voelt echt supergoed."

Toch is het idee van afscheid nemen nog wel lastig voor haar. "Ik wil het liefst hier nog gewoon..." De zin maakt de verdedigster vervolgens niet af, maar haar gevoel is duidelijk.

Stroot neemt afscheid met landstitel: 'Ik zal dit jaar nooit vergeten'

Maar Wilms vertrekt niet alleen vanuit Enschede naar Wolfsburg. Trainer Tommy Stroot, die geliefd is bij de vrouwen van FC Twente, maakt dezelfde overstap. "Ik zal met trots terugkijken op deze periode. Ik mocht vijf jaar geleden een kampioensploeg overnemen en ik geef die nu ook weer door als kampioensploeg."

Toch was het kampioenschap lang uit zicht voor de Tukkers. Twente begon stroef aan het seizoen, pas toen international Kika van Es zich aansloot bij Twente begon het te lopen. Van Es: "Ik dacht helemaal niet dat we hier aan het einde met de titel konden staan. Maar hier nu staan, daar ben ik zo trots op."

Bloemetje naar Amsterdam

Dat laatste werd wel mede mogelijk gemaakt door Ajax, dat zondag met 3-2 won van PSV, de enige die Twente van de landstitel af had kunnen houden. "Daar ben ik ze enorm dankbaar voor." lacht Van Es. "Die kunnen zeker een bloemetje verwachten ja."

STER reclame