Smits maakt winnend doelpunt en geeft PSV bekerwinst als afscheidscadeau

ADO Den Haag valt aan, maar PSV scoort en wint KNVB-beker

De voetbalsters van PSV hebben voor het eerst de KNVB-beker gewonnen. De ploeg versloeg ADO Den Haag met 1-0, dankzij een doelpunt van Joëlle Smits, die haar laatste wedstrijd speelde voor de Eindhovenaren. Het was voor de Eindhovense vrouwen de eerste prijs.

ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en wist in de eerste helft dan ook het meeste te creëren. Na ruim een kwartier spelen kreeg de thuisploeg de ideale kans om het goede spel te bekronen met een doelpunt, toen Nadia Coolen de bal ongelukkig op haar hand kreeg in het strafschopgebied.

Gwyneth Hendriks schoot de strafschop niet overtuigend genoeg binnen, waardoor Van Veenendaal haar doel schoon kon houden.

Na een halfuur begon de wedstrijd langzaam te kantelen en deed PSV wat ADO Den Haag maar niet voor elkaar kreeg: een doelpunt maken.

Van Veenendaal stopt de strafschop van Hendriks

Onder toeziend oog van bondscoach Sarina Wiegman was het international Joëlle Smits die de 1-0 binnenkopte. De spits, die volgend seizoen uitkomt voor Vfl Wolfsburg, zette zelf de aanval op en wist wel raad met de goede voorzet van Naomi Pattiwael.

Sterk spel ADO tevergeefs

ADO, dat drie keer eerder de beker won, kwam opnieuw goed uit de kleedkamer. Al een paar minuten na rust moest Van Veenendaal zich strekken om een vrije trap van Hendriks uit de kruising te vissen.

Toch wist de thuisploeg, zonder de geblesseerde spits Shanique Dessing, ook in de tweede helft het overwicht niet om te zetten in een doelpunt. Aan de andere kant kreeg Smits een grote kans om haar tweede te maken, maar de PSV'er raakte de bal verkeerd.