De extra beveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam Osdorp
NOS Nieuws

Kroongetuige liquidatieproces rond Caloh Wagoh: '50 namen op dodenlijst Taghi'

Volgens de kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh stonden er zo'n vijftig namen op een 'dodenlijst'. De namen zouden vrijwel allemaal van topcrimineel Ridouan Taghi afkomstig zijn en de motorclub zou de liquidatielijst hebben moeten uitvoeren.

Tony de G., kroongetuige in liquidatieproces Eris, heeft dat tegen de rechtbank verklaard. Er was dus "genoeg werk voor een hele periode", zou hoofdverdachte Delano R. tegen de kroongetuige hebben gezegd. Onduidelijk is wie er op die lijst zouden hebben gestaan.

Doodseskader van Taghi

De G. is de belangrijkste getuige in het proces Eris, dat afgelopen maandag inhoudelijk van start ging in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. De zaak gaat over vijf liquidaties en meerdere pogingen daartoe. Er staan 21 verdachten terecht.

Zij zouden zich hebben laten inhuren als doodseskader van Taghi, die in dit proces zelf overigens geen verdachte is. Volgens het Openbaar Ministerie fungeerde hoofdverdachte Delano R. daarbij als een soort 'moordmakelaar'. R. zou liquidatieopdrachten hebben aangenomen van Taghi en deze vervolgens binnen Caloh Wagoh hebben uitgezet.

Advocaten van verschillende verdachten in het proces hebben vraagtekens gezet bij de verklaringen van kroongetuige De G. Hij liep over naar justitie nadat hij in Spanje was aangehouden voor de moord op Jair Wessels. Wessels werd in juli 2017 doodgeschoten in Breukelen.

Voor de behandeling van de zaak zijn 64 zittingsdagen gereserveerd. De komende weken wordt de kroongetuige verhoord. Het proces Eris is nauw verwant aan Marengo, het proces dat draait om de veronderstelde criminele organisatie van Taghi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl