Barcelona kocht Antoine Griezmann twee jaar geleden voor 120 miljoen euro
NOS Voetbal

Barcelona laat Griezmann op huurbasis terugkeren bij titelconcurrent Atlético

Barcelona wilde blijkbaar heel graag van Antoine Griezmann af. Een andere conclusie valt nauwelijks te trekken na de terugkeer van de 30-jarige Fransman naar Atlético Madrid, die dinsdagavond laat rondkwam.

Atlético huurt Griezmann voor één seizoen, met de optie voor nog een seizoen en heeft de verplichting om de aanvaller voor naar verluidt 40 miljoen euro definitief over te nemen. Dat is 80 miljoen euro minder dan het bedrag dat Barcelona twee jaar geleden aan de Madrilenen overmaakte.

Vorig jaar schoot Barcelona zichzelf ook al in de voet door Luis Suárez voor een schijntje naar Atlético te laten vertrekken. De Uruguayaan speelde vervolgens een belangrijke rol in het veroveren van de Spaanse titel, ten koste van Barça.

Atlético neemt het torenhoge salaris van Griezmann over van Barcelona. De international van Frankrijk speelde tussen 2014 en 2019 al ruim 250 wedstrijden voor Atlético.

De Jong naar Barça

Het vertrek van Griezmann maakte in Camp Nou ruimte voor de komst van Luuk de Jong. De 31-jarige Nederlander komt de rest van het seizoen op huurbasis uit voor de club van trainer Ronald Koeman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl