FC Barcelona
NOS Voetbal

Midden in de nacht komt de bevestiging: Luuk de Jong gaat naar FC Barcelona

Het duurde tot ongeveer half vier vannacht voordat zijn nieuwe club het nieuws wereldkundig kon maken, maar toen stond het er toch echt: Luuk de Jong speelt de rest van het seizoen voor FC Barcelona.

De club van coach Ronald Koeman huurt De Jong tot de zomer van 2022 van Sevilla. Barcelona neemt het salaris van de 31-jarige spits over en heeft een optie om De Jong na dit seizoen definitief over te nemen.

Held van Europa League-finale

De Jong speelde sinds de zomer van 2019 voor Sevilla. Hij maakte negentien doelpunten in 94 wedstrijden en hielp de Spaanse club een jaar geleden met twee treffers in de finale aan winst van de Europa League. Toch groeide hij nooit uit tot onomstreden basisspeler.

Barcelona is na Sevilla, Borussia Mönchengladbach en Newcastle United de vierde buitenlandse club voor De Jong, die in Nederland speelde voor De Graafschap, FC Twente en PSV. In dienst van het Nederlands elftal kwam De Jong tot acht goals in 38 interlands.

Bij Oranje werkte De Jong bovendien eerder samen met Koeman, die in Barcelona ook kan beschikken over Oranje-internationals Frenkie de Jong en Memphis Depay.

Griezmann vertrekt

De Jong neemt bij Barcelona de plaats in van Antoine Griezmann, die tot het einde van het seizoen wordt verhuurd aan zijn oude werkgever Atlético Madrid. De komst van Griezmann naar Atlético werd weer mogelijk gemaakt door de verhuur van middenvelder Saúl Níguez aan Chelsea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl