NOS Voetbal

PSV spoelt in spektakelstuk tegen FC Groningen Champions League-kater weg

Bekijk de samenvatting van PSV - FC Groningen

PSV heeft zaterdagavond in de eredivisie afgerekend met FC Groningen. De Eindhovenaren stonden in eigen huis na twintig minuten met 1-2 achter, maar bogen die achterstand om in een 5-2 overwinning.

Vier dagen na de pijnlijke uitschakeling tegen Benfica in de play-offs van de Champions League koos trainer Roger Schmidt ervoor om zijn elftal zoveel mogelijk te laten staan. Alleen Jordan Teze kwam erin voor Philipp Mwene en Armando Obispo verving Olivier Boscagli.

PSV was er op gebrand om de kater van dinsdag weg te spoelen en begon gretig aan de wedstrijd. De man in vorm Cody Gakpo sloeg in de zevende minuut al toe. De aanvaller trok naar binnen en schoot de bal met een fantastische uithaal via de binnenkant van de paal achter de kansloze doelman Peter Leeuwenburgh.

FC Groningen had niets in de melk te brokkelen in de beginfase, maar kwam uit het niets toch weer snel langszij. Via de ongelukkige Ibrahim Sangaré eindigde de bal bij Cyril Ngonge. De Belgische aanvaller aarzelde niet en schoot de bal achter doelman Joël Drommel.

Diezelfde Ngonge maakte drie minuten later ook zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Linksback Gabriel Gudmundsson, die in deze wedstrijd veel gevaar stichtte vanaf de linkerkant, trok voor en de bal kwam wederom via een PSV-verdediger uiteindelijk voor de voeten van Ngonge, die met twee goals in het Philips Stadion in de voetsporen van ploeggenoot Michael de Leeuw trad.

Lang konden de Groningers, die scherp counterden tegen PSV, echter niet genieten van hun voorsprong. Mohamed El Hankouri dacht de bal uit een hoekschop terug te spelen op zijn doelman Leeuwenburgh, maar hij kopte klungelig de 2-2 in eigen doel.

PSV ijzersterk uit hoekschoppen

In de zesde minuut van de blessuretijd kwam PSV weer aan de leiding. Opnieuw scoorden de Eindhovenaren uit een hoekschop, maar deze keer was het PSV'er André Ramalho die de bal snoeihard binnenkopte.

Voor PSV was het dit seizoen alweer het vierde doelpunt uit een hoekschop, één meer dan het gehele vorige seizoen.

Eran Zahavi maakt de 4-2 tegen FC groningen

Spits Eran Zahavi pikte in de tweede helft ook zijn doelpuntje mee. Gakpo gaf een dieptepass, invaller Yorbe Vertessen stapte over en Zahavi rondde uitstekend af. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük keurde de bal in eerste instantie af, omdat hij dacht dat Vertessen de bal toucheerde. Dat was echter niet het geval en na ingrijpen van de Video Assistant Referee (VAR) werd het doelpunt alsnog goedgekeurd.

Direct na zijn treffer kwam Zahavi opnieuw oog in oog met Leeuwenburgh te staan, maar ditmaal wist de doelman wel redding te brengen.

Beide ploegen kregen daarna nog een handjevol kansen, maar tot doelpunten leidde dat tot de 97ste minuut niet toen invaller Bruma voor een prachtig slotakkoord zorgde. Hij zorgde met een heerlijke poeier van buiten het strafschopgebied voor de 5-2 eindstand.

PSV voert dankzij de zege de ranglijst aan met de volle pond uit de eerste drie wedstrijden. Voor FC Groningen is het de eerste nederlaag van het seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl