Groningen en Utrecht in doelpuntloos evenwicht

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - FC Utrecht

FC Groningen en FC Utrecht hebben aan hun zege in de eerste speelronde van de eredivisie geen goed vervolg gegeven. In Groningen bleef het 0-0 in een matige wedstrijd, die alleen voor rust soms kon boeien. Vorig weekeinde won FC Utrecht met 4-0 van Sparta Rotterdam en Groningen zegevierde met 2-1 bij SC Cambuur.

Bij het onderlinge duel van zaterdag kreeg Groningen voor de pauze de beste kansen via Cyril Ngonge, Mo El Hankouri, Tomas Suslov en Ahmed El Messaoudi. Utrecht hield (een enkele keer ternauwernood) stand en ontsnapte toen Adrián Dalmau naast zijn eigen doel kopte na een indraaiende voorzet van Suslov.

Tomas Suslov en Django Warmerdam (rechts)

De eerste helft leverde soms nog enig vertier op, maar dat was in het vervolg ver te zoeken. De thuisclub zorgde voor meer dreiging. Zo ging een schuiver van Suslov naast en werd die van invaller Patrick Joosten (ex-FC Utrecht) gestopt door doelman Maarten Paes.

Rentree Van der Hoorn

Voor Mike van der Hoorn was de wedstrijd een hoogtepunt. De 28-jarige verdediger, overgekomen van Arminia Bielefeld, viel drie minuten voor tijd in en maakte daarmee na ruim acht jaar zijn rentree voor FC Utrecht.

Groningen en Utrecht staan na twee wedstrijden op vier punten. FC Utrecht begon voor de 5de keer met twee clean-sheets aan een eredivisieseizoen, na 1985/1986, 1999/2000, 2009/2010 en 2017/2018.