Mario Götze (PSV)
NOS Voetbal

PSV straalt vertrouwen uit, maar zoekt ook extra kwaliteit na Europese kater

PSV richt zich na de teleurstelling van de Champions League-eliminatie op de toekomst. De uitschakeling is vooral een sportieve aderlating voor de club die zo graag bij de beste 32 van Europa wil horen.

De Eindhovenaren spelen nu in de groepsfase van de Europa League, waarin het overigens nog steeds opponenten van kaliber treft. Toch was vrijdag tijdens een persconferentie van trainer Roger Schmidt de teleurstelling van de gemiste Champions League-kwalificatie nog voelbaar.

"Het was teleurstellend, maar we hebben laten zien dat PSV een goede ploeg is en veel potentie heeft", vatte hij de mislukte Champions League-campagne samen.

Welke conclusies kan PSV trekken na de uitschakeling in het miljardenbal?

Sportief: Gakpo stap gezet

Schmidt zei het niet met deze exacte woorden, maar hij vindt het vooral voor een type als Cody Gakpo ontzettend zonde dat de aanvaller niet aan het niveau van de Champions League kan ruiken.

Schmidt bewierookt Gakpo en spreekt noodzaak voor versterkingen uit

"Hij heeft de afgelopen week weer een stap gezet, zowel fysiek als mentaal. Tegen Benfica was hij soms voor de tegenstanders niet te stoppen. Hij bleef onder alle omstandigheden rustig en hij straalde leiderschap uit", complimenteerde hij zijn reserve-aanvoerder.

"Ik kijk er dan ook echt naar uit om met hem samen te werken en hem verder te ontwikkelen. Het is een goede gozer."

Transfers: meer kwaliteit gewenst

Het is een publiek geheim dat PSV de selectie wil aanvullen met een centrumspits en een defensieve middenvelder. En als het even kan komt er ook nog een kwaliteitsinjectie voor de rechtsbackpositie, aangezien Philipp Mwene en Jordan Teze niet iedereen kunnen overtuigen.

Schmidt is niet het type om via de media de druk op de technische leiding wat te verhogen om extra spelers binnen te halen. Maar met de naderende transferdeadline op dinsdag 31 augustus was hij wel open over zijn transferwens.

"Het zou niet verkeerd zijn om nog wat extra kwaliteit in onze selectie erbij te krijgen. Daar werken we al weken aan. Ik weet niet zeker of we nog de juiste spelers kunnen vinden, het wordt een kwestie van afwachten", aldus Schmidt.

De namen van Luuk de Jong, Mergim Berisha en Santiago Arias circuleren rond de Eindhovense club, maar niks is zeker.

Gerbrands: 'Uitschakeling geen invloed op transferbeleid'

Het uitblijven van de lucratieve Champions League-inkomsten heeft volgens Toon Gebrands geen invloed gehad op het transferbeleid van PSV. De algemeen directeur vertelde tegen PSV TV dat de club vasthoudt aan de koers die voor dit seizoen was uitgestippeld.

"De Champions League was voor ons een extraatje geweest, dan hadden we ongeveer 15 miljoen euro extra opgehaald. We werken met een begroting die is gebaseerd op deelname aan de groepsfase van de Europa League, dus er is niets veranderd."

Cody Gakpo baalt na de uitschakeling tegen Benfica

Volgens Gerbrands heeft het missen van de Champions League er niet voor gezorgd dat er een streep door eventuele transfers of contractverlengingen gaat. Dat laatste bleek ook wel uit het verbeterde contract dat Noni Madueke kreeg.

PSV voelt wel nog de consequenties van de coronacrisis en heeft voor dit seizoen nog een gat van 10 miljoen euro te dichten. "Dat komt omdat we allemaal korting hebben weggegeven en ook regelingen met supporters hebben getroffen."

De Eindhovenaren kunnen mede door een eigen vermogen van 40 miljoen euro deze kostenpost goed opvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl