Donyell Malen

Van Gaal zal tevreden zijn: Malen speelt bijna heel duel bij winnend Dortmund

Bondscoach Louis van Gaal zal vrijdagavond ongetwijfeld met tevredenheid de Bundesliga-wedstrijd Borussia Dortmund-Hoffenheim tot zich hebben genomen. Donyell Malen deed 84 minuten mee en zag zijn ploeg op het nippertje met 3-2 winnen van Hoffenheim.

Bij het bekendmaken van zijn selectie van het Nederlands elftal sprak Van Gaal vandaag de hoop op speelminuten uit voor Malen en aan die wens kon Dortmund-trainer Marco Rose voldoen.

Zoeken naar klik met Haaland

Malen was een aantal keer dreigend, maar de oud-PSV'er kon niet echt zijn stempel drukken op de wedstrijd. Ondanks zijn harde werk ontbrak de echte klik nog met zijn teamgenoten, waaronder superspits Erling Braut Haaland.

Twintig minuten voor tijd was hij dicht bij zijn eerste doelpunt voor Dortmund, maar de aanvaller stuitte op doelman Gregor Kobel.

Dortmund, een van de tegenstanders van Ajax in de Champions League, won uiteindelijk in de absolute slotfase van Hoffenheim. Dortmund was dankzij doelpunten van Giovanni Reyna en Jude Bellingham op een 2-1 voorsprong gekomen, maar zag de zege een minuut voor tijd in gevaar komen door de gelijkmaker van Munas Dabbur.

Haaland, wie anders, werd de reddende engel voor Dortmund door in blessuretijd de 3-2 binnen te schieten. Malen stond toen al niet meer in het veld, want hij werd in de 84ste minuut gewisseld.