1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Martens grijpt naast titel UEFA-speelster van het jaar

Lieke Martens heeft naast de titel van UEFA-speelster van het jaar gegrepen. Haar ploeggenote bij Barcelona Alexia Putellas werd uitgeroepen tot Speelster van het Jaar van het afgelopen Champions League-seizoen.

Martens, die in 2017 al eens de eretitel ontving, won afgelopen jaar de Champions League met haar Spaanse werkgever. Jennifer Hermoso was de derde genomineerde.

De winnaar werd gekozen op basis van beoordelingen van sportjournalisten uit de 55 landen van de UEFA en door de tachtig coaches van de clubs die vorig seizoen actief waren in de groepsfase van de Champions League en de Europa League.

Bij de mannen ging de titel naar Jorginho van Chelsea. Kevin De Bruyne (Manchester City) en N'Golo Kanté (Chelsea) waren de andere genomineerden.

Prijs voor medisch team Denemarken

Putellas en Jorginho waren niet de enigen die een prijs in ontvangst mocht nemen tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League. Ook het medische team van de Deense nationale ploeg en aanvoerder van de Denen Simon Kjær werden in het zonnetje gezet.

Zij ontvingen de UEFA President's award voor hun optreden tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland toen Christian Eriksen een hartstilstand kreeg.

Eriksen zakt in elkaar tijdens EK-duel en moet worden gereanimeerd

Édouard Mendy van Chelsea werd uitgeroepen tot beste doelman van het afgelopen Champions League-seizoen, Sandra Paños van FC Barcelona kreeg de eretitel bij de vrouwen. Rúben Dias (Manchester City) en Irene Paredes (afgelopen seizoen Paris Saint-Germain, nu in dienst van Barcelona) werden verkozen tot beste verdediger van het seizoen.

N'Golo Kanté van Chelsea en Putellas van FC Barcelona werden uitgeroepen tot beste middenvelder van het seizoen. De titel voor beste aanvaller ging naar Erling Haaland (Borussia Dortmund) en Jennifer Hermoso (FC Barcelona).

Lluís Cortés werd verkozen tot coach van het jaar voor zijn prestaties met de vrouwen van FC Barcelona. Thomas Tuchel kreeg die titel voor zijn prestaties met Chelsea.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl