1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Hoofdrol Martens bij bekerzege Barcelona-vrouwen; de treble is compleet

Voetbalster Lieke Martens heeft wederom laten zien in topvorm te zijn. Net als in de gewonnen Champions League-finale, was er in de finale om de Copa de la Reina een hoofdrol weggelegd voor de Oranje-international in dienst van FC Barcelona.

Barcelona is dit jaar ongenaakbaar in zowel de Spaanse competitie als de Champions League. Alle 28 competitieduels werden gewonnen en in die wedstrijden scoorde de Catalaanse ploeg liefst 132 keer. Slechts zeven keer werd er een doelpunt geïncasseerd.

De Champions League werd twee weken geleden met een 4-0 zege op Chelsea binnengesleept, waarna alleen de Copa de la Reina nog ontbrak voor de treble. Die beker werd zondag veroverd, dankzij een 4-2 zege op Levante, met opnieuw Martens in de hoofdrol.

Ze bereidde de eerste drie Barcelona-goals voor en legde zo de basis voor de zege. Barcelona is de eerste club die zowel bij de mannen als bij de vrouwen de treble heeft gewonnen.

Ook Janssen wint beker

Ook in Duitsland was er Nederlands succes. VfL Wolfsburg won, met verdedigster Dominique Janssen in het veld, voor het zevende jaar op rij de DFB-Pokal. Er moest een verlenging aan te pas komen om tot een winnaar te komen. Ewa Pajor maakte twee minuten voor het verstrijken van de verlenging het winnende doelpunt tegen Eintracht Frankfurt.

Shanice van de Sanden bleef de hele wedstrijd op de bank bij de Duitse topclub.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl