1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Voetbal

Martens weer genomineerd voor UEFA-speelster van het jaar

Lieke Martens is door de Europese voetbalbond UEFA genomineerd als Speelster van het Jaar. De aanvalster van Barcelona, die in 2017 al eens de eretitel kreeg, heeft concurrentie van twee Spaanse ploeggenotes.

Ook Jennifer Hermoso en Alexia Putellas kregen van de UEFA een nominatie. Martens, Hermoso en Putellas wonnen op 16 mei met hun club de Champions League door in het Zweedse Gotenburg met 4-0 in de finale van Chelsea te winnen.

Vivianne Miedema eindigde in de stemming net naast het podium op de vierde plaats. De Deense Pernille Harder, die vorig jaar de prijs won, zag haar terug op de negende plaats.

De drie genomineerden werden gekozen op basis van een stemming onder coaches van de zestien clubs die de achtste finales in de Champions League hadden gehaald en twintig journalisten. De clubs konden vanzelfsprekend niet op hun eigen speelsters stemmen.

De winnares wordt tijdens de loting van het hoofdtoernooi van de Champions League, op donderdag 26 augustus in het Turkse Istanbul, bekendgemaakt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl