Femke Kok bij de NK sprint in Heerenveen ANP

Femke Kok won afgelopen schaatsseizoen bijna alle 500 meters waar ze aan de start stond en dat werd deze zomer door Reggeborgh beloond met een contractverlenging tot en met 2024. "Het was echt een goed jaar voor mij."

Het 20-jarige sprintfenomeen won alle wereldbekerwedstrijden op de 500 meter, maar greep wel net naast de wereldtitel. Kok moest genoegen nemen met zilver achter de Russische Angelina Golikova.

"Dat heeft me alleen maar meer motivatie gegeven voor dit seizoen. Natuurlijk had ik graag gewonnen, want ik weet dat ik het kan", aldus Kok.

Reggeborgh sponsort schaatsteam tot 2026: 'Goed voor de concurrentie'

Ook al is het eind augustus, de Nederlandse schaatsers zijn al een tijd bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een seizoen dat volledig gericht zal zijn op de Olympische Spelen in Peking.

Dit jaar zal voor Kok ook een moment zijn waarop ze kan schaatsen tegen de sprintsters uit Japan en China, die afgelopen seizoen vanwege het coronavirus niet naar Europa reisden. "Ik heb me nog nooit kunnen meten met hen, dus dat wordt dit jaar alleen maar mooier als zij er ook zijn."

Waar sponsors in het schaatsen normaal gesproken slechts afspraken maken voor vier jaar, pakte Reggeborgh het dit keer anders aan. De investeringsmaatschappij blijft tot en met 2026 sponsor van het schaatsteam van trainer Gerard van Velde.

Ajax en Feyenoord

"Dat is heel mooi", vertelt de oud-schaatser en coach van onder anderen Kok, Ireen Wüst en Kjeld Nuis. "Wij zijn gewend dat sponsoren niet verlengen en dat je steeds op zoek moet naar een nieuwe sponsor. Dus we zijn hier superblij mee."

Van Velde vergelijkt het met Ajax en Feyenoord in de eredivisie. "In het schaatsen heb je nu Reggeborgh en Jumbo-Visma", zegt hij. "Twee grote teams in de basis zorgt voor concurrentie. Daarnaast heb je nu twee teams met goede budgetten en faciliteiten. Dat hebben topsporters nodig."

STER reclame