NOS WielrennenAangepast

Baauw verovert WK-zilver op Papendal, bronzen medaille voor Laura Smulders

Olympisch kampioene Bethany Shriever is bij de WK BMX op Papendal ook wereldkampioene geworden. Drie weken na het behalen van goud in Tokio was de Britse in Arnhem de beste.

Judy Baauw veroverde de zilveren medaille en verwees Laura Smulders naar het brons.

Baauw en Laura Smulders op podium bij WK BMX op Papendal

Van de acht finalisten was Shriever, de wereldkampioene bij de junioren in 2017, het beste weg. Achter haar vochten titelverdedigster Alise Willoughby (Verenigde Staten), Zoé Claessens (Zwitserland) en Felicia Stancil (Verenigde Staten) om plaats twee.

Ze kwamen in een bocht alle drie ten val, waardoor Baauw en Smulders konden profiteren.

Tweede van de wereld

Voor Baauw was het haar tweede zilveren medaille op een WK: in 2018 eindigde ze achter Smulders als tweede. "Daar ben ik heel blij mee. De Spelen waren toch wel een teleurstelling voor mij en dat je dan nu tweede wordt op een WK: dat is een mooie opsteker. Nu ben ik tweede van de wereld en dat is gewoon supergoed!"

Baauw superblij met zilver op WK BMX: 'Tweede van de wereld is supergoed'

Voor Smulders, de wereldkampioene van 2018, was het haar vierde WK-medaille. In 2019 pakte ze ook zilver en in 2014 veroverde ze brons.

Lelijkste rondje

Smulders reed de hele dag een uitstekend WK en eindigde in al haar races als eerste, maar in de finale lukte dat niet. "Ik moest vooral rustig blijven, maar ik verprutste mijn start. Nu werd ik met het lelijkste rondje van de dag toch nog derde."

Smulders vertelde dat ze net voor de start kramp kreeg in haar been. "Dat ging wel weer weg, want ik had vandaag echt de benen om wereldkampioene te worden. Ik reed supergoede rondjes, dus het zat er zeker in. Ik voelde me hartstikke goed. Het was vandaag goed genoeg, maar helaas niet in de finale."

Merel Smulders, die op de Olympische Spelen in Tokio stuntte met de bronzen medaille, werd in de halve finales al uitgeschakeld.

"Ik wilde dat goede gevoel uit Tokio niet laten afpakken op dit WK, maar ik baal toch wel. In Tokio won ik met slechte rondjes brons en nu fiets ik de hele dag goed, maar lig ik er toch uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl