Diogo Jota viert zijn treffer tegen Burnley

Op een vol en bruisend Anfield wint Liverpool, City walst over Norwich heen

Liverpool heeft ook zijn tweede duel van de nieuwe competitie gewonnen. Op Anfield, dat na lange tijd weer tot de laatste stoel gevuld was, werd Burnley met 2-0 verslagen.

De formatie van coach Jürgen Klopp had nog een appeltje te schillen met Burnley. In januari maakten de gasten een einde aan Liverpools reeks van 68 thuisduels zonder nederlaag. Die 0-1 leidde ook de vrije val in van Liverpool, dat daarna op Anfield nog vijf wedstrijden op rij verloor, een negatief clubrecord.

Nadat het 'You'll Never Walk Alone' als vanouds luidkeels werd meegezongen en voor flink wat kippenvel had gezorgd, was het Burnley dat ook dit keer z'n huid duur verkocht.

De bezoekers kregen voldoende kansen, maar Diogo Jota opende al snel de score aan de andere kant met een kopbal. Mohamed Salah leek al snel de voorsprong te verdubbelen, maar zijn fraaie treffer werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust waren de rollen omgedraaid en baalde Burnley juist van de videoscheidsrechter nadat een treffer van Ashley Barns werd afgekeurd. Twintig minuten later schoot Sadio Mané de bevrijdende 2-0 tegen de touwen na een schitterende aanval, die door Virgil van Dijk was opgezet.

Virgil van Dijk

Manchester City boekte z'n eerste zege. De titelhouder verloor vorige week van Tottenham Hotspur, maar herstelde zich tegen Norwich City: 5-0.

City liet er geen gras over groeien, al kwamen de eerste twee treffers gelukkig tot stand. De 1-0 kwam op naam van Norwich-doelman Tim Krul. Ploeggenoot Grant Hanley wilde een pass van Gabriel Jesus wegschieten, maar zag de bal via de Nederlandse keeper in het net gaan.

Jack Grealish. zijn eerste voor City sinds zijn veelbesproken transfer, Aymeric Laporte, Raheem Sterling en Riyed Mahrez maakten de overige treffers.

Jack Grealish viert zijn eerste goal in dienst van Manchester City tegen Norwich City