Virgil van Dijk
NOS Voetbal

Van Dijk maakt na 301 dagen rentree in Premier League bij winnend Liverpool

Virgil van Dijk heeft zijn rentree gemaakt bij Liverpool. De Nederlandse topverdediger was fit genoeg om tegen Norwich City te beginnen. De ploeg van Jürgen Klopp won met 0-3 van de gepromoveerde club.

Van Dijk raakte op 17 oktober van vorig jaar in de wedstrijd tegen Everton zwaar geblesseerd aan zijn knie en moest onder andere het EK met Oranje aan zich voorbij laten gaan. In de voorbereiding maakte Van Dijk alweer zijn eerste minuten en deze week werd hij ook door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorselectie van Oranje.

Na afloop was Van Dijk, die de negentig minuten volmaakte, blij weer terug te zijn op het veld. "Heerlijk dat ik nu weer tegen wereldteams en wereldspelers mag spelen. Ik moet nu doorgaan en me blijven verbeteren. Er is nog veel te verbeteren, maar ik zal mijn tijd nemen."

Gisteren werd ook al bekend dat Van Dijk zijn contract verlengde bij Liverpool. De 30-jarige verdediger is nu tot en met 2025 verbonden aan de Engelse club.

Gemakkelijke zege

Met de teruggekeerde Van Dijk had Liverpool zaterdag geen kind aan Norwich City, waar Tim Krul in het doel stond. Door doelpunten van Diogo Jota, Roberto Firminio en Mohamed Salah boekte Liverpool een gemakkelijke zege op Norwich City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl