Bruno Fernandes viert zijn derde treffer met Daniël James.
NOS Voetbal

Vlijmscherp Manchester United begint met klinkende zege, ook Chelsea overtuigt

Manchester United is het Premier League-seizoen begonnen met een klinkende 5-1 zege op Leeds United. Uitblinkers Bruno Fernandes (drie treffers) en Paul Pogba (vier assists) brachten United de zege.

Fernandes opende na een half uur spelen het bal. De Portugees werd door Pogba alleen voor doelman Ilan Meslier gezet. Meslier raakte de inzet van de middenvelder nog aan, maar kon de treffer niet voorkomen.

Manchester was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar Leeds deed niet veel onder voor de nummer twee van vorig seizoen. Vlak na rust maakte Luke Ayling met een pegel van afstand gelijk met zijn eerste treffer in de Premier League.

United duwt gaspedaal in

Dat was het sein voor United om het gaspedaal diep in te drukken. Opnieuw stond Pogba aan de basis van een treffer. Met een vlijmscherpe pass stuurde hij Mason Greenwood weg, die de bal in de verre hoek mikte: 2-1.

Paul Pogba zijn eerste assist in beeld

Daarna was het de beurt aan Fernandes. De middenvelder kapte in het zestienmetergebied Meslier uit en schoot richting doel. Ayling werkte de bal nog weg, maar deed dat vanachter de doellijn. Het horloge van scheidsrechter Paul Tierney ging af waarna hij naar de stip wees: 3-1.

De vierde United-treffer was de mooiste treffer van de wedstrijd. Fernandes werd diep gestuurd door Victor Lindelöf en haalde verwoestend uit. De laatste treffer kwam op naam van Fred, die raak schoot op aangeven van Pogba.

Varane gepresenteerd, Van de Beek blijft op de bank

Voor de wedstrijd werd Raphaël Varane officieel gepresenteerd op Old Trafford. De 28-jarige verdediger komt over van Real Madrid en heeft tot 2025 getekend. Andere aankoop Jadon Sancho, voor 85 miljoen euro overgekomen van Borussia Dortmund, begon op de bank en viel na 75 minuten in.

Donny van de Beek bleef de gehele wedstrijd aan de kant.

Goede start Chelsea

Chelsea heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen ook overtuigend gewonnen. Op eigen veld was de winnaar van de Champions League en Super Cup met 3-0 veel te sterk voor Crystal Palace, waar Jaïro Riedewald in de basis begon.

Door een prachtige vrije trap van Marcos Alonso kwamen de Londenaren na een halfuur op voorsprong. Daarna liep Chelsea door doelpunten van Christian Pulisic en Trevoh Chalobah uit naar 3-0.

Hakim Ziyech ontbrak bij Chelsea. De oud-Ajacied raakte een paar dagen geleden geblesseerd in het duel om de Supercup tegen Villarreal. De van Inter teruggehaalde spits Romelu Lukaku was nog niet beschikbaar.

Uitslagen vrijdag en zaterdag

Wedstrijden Uitslagen
Brentford - Arsenal 2-0
Manchester United - Leeds United 5-1
Leicester City - Wolverhampton 1-0
Chelsea - Crystal Palace 3-0
Watford - Aston Villa 3-2
Everton - Southampton 3-1
Burnley - Brighton 1-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl