NOS Voetbal

Huurlingen bewijzen waarde voor NEC bij simpele zege op flets PEC

Bekijk de samenvatting van NEC-PEC Zwolle (2-0)

NEC heeft in de tweede speelronde al zijn eerste overwinning van het eredivisieseizoen te pakken. De gepromoveerde Nijmegenaren, die vorige week met een 5-0 nederlaag bij Ajax begonnen, waren in De Goffert met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle.

De 19-jarige Ali Akman liet de toeschouwers na vier minuten al juichen. De Turkse huurling van Eintracht Frankfurt profiteerde van matig verdedigen van PEC-routinier Bram van Polen en rondde de mogelijkheid met de buitenkant van de voet af.

PEC ondernam acht doelpogingen en kwam via een inzet van Dean Huiberts dicht bij de 1-1 met een bal op de paal. NEC was effectiever nam vlak voor rust verder afstand van de Zwollenaren.

Jonathan Okita schatte een fraaie steekpass van Mikkel Duelund, die dit seizoen door NEC van Dynamo Kiev wordt gehuurd, op waarde en schoot diagonaal raak.

Clement maait over de bal

PEC Zwolle, dat vorige week thuis met 1-0 van Vitesse verloor, probeerde na rust wel aan te dringen, maar de ploeg van Art Langeler bracht NEC nauwelijks meer in de problemen.

Pelle Clement was nog dicht bij een doelpunt voor PEC, maar de manier waarop hij voor het vijandelijke doel over de bal maaide sprak boekdelen.

Rode kaart

Het matige optreden van de Zwollenaren werd onderstreept door Sam Kersten, die slap het duel met Ole Romeny aanging en daardoor aan de noodrem moest trekken. Kersten mocht met een directe rode kaart vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl