Langeler keert terug bij PEC Zwolle met kleine nederlaag tegen Vitesse

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle-Vitesse (0-1)

Vitesse heeft bij en tegen PEC Zwolle de eerste drie punten van het seizoen binnengesleept. Dankzij aanwinst Nikolai Baden Frederiksen won de ploeg met 1-0.

De wedstrijd betekende de eredivisierentree van Art Langeler, die tussen 2010 en 2013 ook al aan het roer stond bij PEC Zwolle. De trainer zag zijn ploeg het lastig hebben in de eerste minuten, maar keeper Kostas Lamprou hield zijn doel schoon.

PEC herstelde zich snel en zette Vitesse onder druk, maar toch waren het de Arnhemmers die de score wisten te openen. Frederiksen, overgekomen van Juventus, schoot na twintig minuten van buiten het strafschopgebied gedecideerd raak.

Tegenvaller voor beide ploegen

Het doelpunt had een verlammend effect op de Zwollenaren, die via Sam Kersten nog wel een keer gevaarlijk werden. Aan het einde van de eerste helft vond PEC zichzelf weer een beetje terug, zonder grote kansen te creëren.

Riechedly Bazoer op de grond

Ondertussen had ook Vitesse een tegenvaller te verwerken. Riechedly Bazoer, die ondanks zijn wens om te vertrekken wel speelde, verliet geblesseerd het veld. De aanvaller was halverwege de eerste helft in botsing gekomen met Dean Huiberts, probeerde nog door te gaan maar had toch teveel last.

Kansen en spreekkoren

Beide ploegen wisten er toch bovenop te komen en begonnen de tweede helft met vermakelijk voetbal. Mustafa Saymak en Gervane Kastaneer probeerden het voor Zwolle, maar zonder succes. Aan de andere kant konden ook Loïs Openda en Million Manhoef geen doel treffen.

Het amusante spel veranderde langzaam in vechtvoetbal, met de nodige frustraties tot gevolg. Het aanwezige thuispubliek liet zich ook van zijn mindere kant zien met spreekkoren richting de uitploeg.

Het spel werd er daarna niet beter op en hoewel vooral PEC nog wel op zoek ging naar een goal, bleef Baden Frederiksen de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd.

PEC-trainer Langeler na verlies: 'We hebben nog aardig meegespeeld'