Louis van Gaal Pro Shots

De KNVB presenteert dinsdagmiddag de nieuwe technische staf van het Nederlands elftal. De persconferentie van bondscoach Louis van Gaal en directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma begint om 15.00 uur in Zeist.

Naast Van Gaal worden ook de assistenten Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek geïntroduceerd. De gehele persconferentie is live te volgen op NOS.nl en in de NOS-app.

Van Gaal werd na het mislukte EK van afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Frank de Boer. De 70-jarige trainer begint aan zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal en moet Oranje naar het WK van 2022 in Qatar loodsen.

Voorselectie

Van Gaal maakte vrijdag zijn voorselectie bekend voor de WK-kwalificatiewedstrijden in september. Daarbij waren Devyne Rensch, Tyrell Malacia, Guus Til en Remko Pasveer enkele opvallende namen.

Ook Virgil van Dijk maakte zijn rentree in de voorselectie na lange afwezigheid vanwege een zware knieblessure. Dit weekend speelde hij negentig minuten mee met Liverpool in de Premier League. Maarten Stekelenburg heeft bedankt voor het Nederlands elftal.

Denzel Dumfries, één van de uitblinkers tijdens het EK, zit niet bij de voorselectie. Dumfries werd dit weekend gepresenteerd bij Internazionale en heeft in de voorbereiding nog niet gespeeld. Dat lijkt voor Van Gaal de reden te zijn hem niet op te roepen.

Oranje neemt het op 1 september op tegen Noorwegen in de WK-kwalificatie. Na het duel met de Noren volgen er tijdens deze interlandperiode ook nog cruciale wedstrijden tegen Montenegro en Turkije.

STER reclame