NOS Voetbal

Feyenoord start seizoen met overtuigende zege bij Willem II

Bekijk de samenvatting van Willem II-Feyenoord (0-4)

In navolging van Ajax en PSV is ook Feyenoord het eredivisieseizoen overtuigend begonnen. De Rotterdammers brachten het goede gevoel uit de voorbereiding en de wedstrijden in de voorronde van de Conference League ook tot uiting bij Willem II in Tilburg: 0-4.

Feyenoord begon zijn eerste eredivisieduel van het seizoen zonder Alireza Jahanbakhsh, de man van de twee goals donderdag tegen FC Luzern (3-0). De Iraniër kampt met lichte liesklachten. De Noorse aankoop Frederik Aursnes verving Jahanbakhsh in de basis.

Goals van Linssen, Sinisterra en Til

De thuisploeg kon aanvankelijk goed mee en slechts een prima redding van Justin Bijlow stond de 1-0 van Kwasi Wriedt in de weg. In het vervolg was Feyenoord echter heer en meester.

Linssen, door coach Arne Slot opnieuw centraal in de spits opgesteld, zette de Rotterdammers op voorsprong. Hij haalde uit van afstand en Willem II-doelman Robbin Ruiter had het nakijken. Luis Sinisterra maakt er al snel 2-0 van. De Colombiaan dribbelde richting het doel van Ruiter, had kunnen afspelen op de vrijstaande Guus Til, maar tikte de bal uiterst koel langs de keeper.

  • ANP
    Luis Sinisterra was goed voor de 2-0 van Feyenoord
  • Pro Shots
    Bryan Linssen is het middelpunt van de feestvreugde na zijn goal tegen Willem II
  • ANP
    Driess Saddiki in duel met Guus Til

In de tweede helft kreeg Feyenoord de derde goal in de schoot geworpen na geklungel in de defensie van Willem II. De bal kwam voor de voeten van Til, die simpel zijn eerste eredivisiedoelpunt in Rotterdamse dienst kon binnenschuiven. De huurling van Spartak Moskou scoorde ook al vijf keer in de voorrondes van de Conference League.

Coronaslachtoffer Kabangu terug binnen de lijnen

Met onder meer een kopkans voor Til, een halve omhaal van Til en een schot van Sinisterra voorlangs kreeg Feyenoord kansen om de score uit te bouwen. Een vierde tegengoal bleef de zwak spelende thuisploeg van coach Fred Grim lang bespaard, maar in blessuretijd bepaalde invaller Naoufal Bannis de eindstand op 4-0.

Door rood voor aanvoerder Emil Bergström na een charge op Sinisterra speelde Willem II het laatste half uur met tien man. Alleen de invalbeurt van Elton Kabangu leverde nog applaus op van het publiek in Tilburg. De Belg werd vorig jaar zwaar getroffen door het coronavirus en lag zelfs enige tijd met covid-19 op de intensive care. In oktober vorig jaar keerde hij terug op het trainingsveld en nu was hij eindelijk weer binnen de lijnen te bewonderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl