NOS Voetbal

Jahanbakhsh leidt Feyenoord naar klinkende zege op Luzern (3-0)

Feyenoord heeft opnieuw geen enkele moeite met Luzern

Feyenoord heeft zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de play-offs van de Conference League, waarin het Zweedse Elfsborg de opponent is. FC Luzern kreeg in Rotterdam geen poot aan de grond: 3-0. In Zwitserland werd vorige week ook al met 3-0 gewonnen.

Grote man aan de kant van de thuisploeg was Alireza Jahanbakhsh. De van Brighton gekomen aanvaller opende al na negen minuten de score op aangeven van Luis Sinisterra.

Tegen het einde van de eerste helft maakte Jahanbakhsh zijn tweede treffer met een onhoudbare pegel van afstand. Jens Toornstra stond aan de basis van de goal met een onderschepping.

Niet veel later ondervond Jahanbakhsh teveel hinder van zijn lies. Trainer Arne Slot wenste logischerwijs geen risico te nemen en bracht Robert Bozenik voor hem in de ploeg.

Bekijk hieronder reacties van doelpuntenmaker Jahanbakhsh en Slot.

Na rust bleef Feyenoord domineren. Sinisterra kreeg alle ruimte en krulde de bal in de verre hoek. Guus Til kreeg na bijna een uur een kopkans op de 4-0, maar faalde in de afwerking.

Jonge spelers

Slot gunde de 18-jarige Lennard Hartjes en de 16-jarige Antoni Milambo hun officiële debuut en zag zijn ploeg ook richting de slotfase geen enkel moment in de problemen komen. Een teken van progressie gezien de voorgaande weken.

Volgende week donderdag ontvangt Feyenoord het Zweedse Elfsborg, met als inzet een ticket voor de groepsfase van de Conference League. Een week later is de return. Elfsborg schakelde over twee duels het Bosnische Mostar uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl