Supporters van Feyenoord
NOS Voetbal

Stadionverbod voor vijftien Feyenoordfans na bedreiging bestuursleden

Feyenoord heeft vijftien supporters een stadionverbod opgelegd vanwege bedreiging en intimidatie. Op 5 juni zouden ze bestuursleden van de Rotterdamse club en betrokkenen bij de plannen voor een nieuw stadion hebben belaagd.

Op die betreffende zaterdag stonden er onder meer bij de Rotterdamse architect Ard Buijsen mannen gekleed in zwarte hoodies op de stoep, die op de deuren en ramen bonsden en allerlei scheldwoorden naar de architect slingerden.

De KNVB moet nog beslissen of ze ook een landelijk stadionverbod krijgen, zo laat een woordvoerder van Feyenoord weten.

Bedreigingen Berghuis

Vanochtend werd bekend dat Steven Berghuis in samenspraak met Ajax en zijn management aangifte heeft gedaan na vele ernstige bedreigingen aan zijn gezin en hemzelf na zijn transfer van Feyenoord naar Ajax.

Een deel van de bedreigers heeft het specifiek over 19 december, de dag dat de Klassieker Feyenoord-Ajax in De Kuip op het programma staat. De Oranje-international wist dat zijn gevoelige transfer van Rotterdam naar Amsterdam zou leiden tot kritiek, maar de berichten die hij kreeg waren zo bedreigend dat zijn management en hij geen andere keus zagen dan naar de politie te stappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl