NOS Voetbal

Oranje-international Dumfries verruilt PSV voor Internazionale

Denzel Dumfries verlaat PSV om aan de slag te gaan bij Internazionale, de club van trainer Simone Inzaghi. De verdediger heeft een contract getekend voor vier jaar.

Voor PSV, dat naar verluidt 15 miljoen euro krijgt van de Italiaanse club, is het geen verrassing dat Dumfries vertrekt. Drie weken geleden zei trainer Roger Schmidt er al rekening mee te houden het dit seizoen zonder de rechtsback te moeten doen.

Dumfries werd lange tijd gelinkt aan Everton, maar deze week ging plots het gerucht dat de Italiaanse club een bod zou doen. De buitenlandse interesse voor de verdediger komt voort uit zijn goede spel tijdens het EK. Dumfries wist twee keer te scoren en was een van de lichtpunten van het weinig enerverende Oranje.

Dumfries kopte Oranje naar de zege in het EK-duel met Oekraïne:

Dumfries kopt Oranje op 3-2 tegen Oekraïne

Dumfries speelde sinds 2018 bij PSV, dat hem overnam van sc Heerenveen. In hetzelfde jaar maakte hij zijn debuut bij het Nederlands elftal. De rechtsback staat inmiddels op 23 interlands.

Bij Inter wordt Dumfries de tweede Nederlander: ook verdediger en collega-international Stefan de Vrij staat er onder contract.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl