Donyell Malen (l) viert het doelpunt van Denzel Dumfries tegen Oostenrijk ANP
EK voetbal

Hij maakte de winnende treffer tegen Oekraïne en hij had ook tegen Oostenrijk weer een belangrijk aandeel in de zege: Denzel Dumfries. Mede dankzij de inzet van de verdediger heeft Nederland zes punten na twee wedstrijden. De achtste finales van het EK voetbal zijn al een feit.

In tegenstelling tot de (kritische) Nederlandse pers, zijn de buitenlandse media wel erg te spreken over Oranje en met name doelpuntenmaker Dumfries.

"Dumfries was niet de hoofdrolspeler waar Nederland op had gerekend, maar hij mist alleen nog een cape die bij zijn oranje uitrusting past", aldus de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Nieuwe glansrol Dumfries, vliegende back scoort op aangeven van Malen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ook de Britse BBC sprak over een 'prima prestatie' van de PSV-verdediger en de Spaanse krant Marca noemde Dumfries 'een van de verrassingen van dit EK voetbal'.

De Spaanse krant schreef ook over het bekritiseerde 5-3-2-systeem van bondscoach Frank de Boer. "Het is een manier om te winnen en bijna zonder problemen uit de groepsfase te komen."

Zowel De Boer als Dumfries krijgt van Marca de hoogste beoordeling met drie sterren. "De Boer weet wat hij doet. Door met drie verdedigers te spelen, kun je fouten permitteren", schrijft de krant. "Ondanks de kritiek in Nederland blijft De Boer bij zijn standpunt."

Bekijk de samenvatting van Nederland-Oostenrijk (2-0) Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Na een overwinning met de ijzersterke Matthijs de Ligt in de verdediging hebben de mannen van De Boer hem het beste antwoord op de critici gegeven: zes punten uit twee wedstrijden", aldus de Britse krant The Guardian.

Bild zag dat Oranje de hulp van David Alaba goed kon gebruiken: "Alaba geschenk für Holland." De Duitse krant doelt daarmee op het veroorzaken van de strafschop.

De Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung schreef over de overwinning van Oranje: "Misschien was het de hitte, misschien was het het minder dramatische verloop van de wedstrijd, maar in ieder geval speelde Nederland op een zeer respectabele manier. Na deze overwinning zijn ze duidelijk de beste ploeg in deze groep."

STER reclame