De spelers komen via het maïsveld het tijdelijke stadion binnen Reuters

"Come to our Field of Dreams, and play ball." Het zijn de woorden van filmster Kevin Costner, voorafgaand aan een bijzondere wedstrijd in de hoogste Amerikaanse honkbalcompetitie MLB.

Vanuit het niets duiken zes mannen op uit de maïsvelden in de Amerikaanse staat Iowa. Het zijn drie spelers van Chicago White Sox en drie van New York Yankees. Terwijl de ovaalvormige bladeren van de maïsplanten bewegen als ze het veld betreden, maakt de rest van de selectie ook zijn entree in het speciaal ontworpen stadion.

Het betreft een eerbetoon aan de film 'The Field of Dreams', die in 1989 is uitgebracht en waarin Costner de hoofdrol speelt. De Amerikaanse Hollywoodster bouwt in de film een honkbalstadion, dat wordt bezocht door geesten van Shoeless Joe Jackson en de andere Chicago Black Sox, die na een omkoopschandaal in 1919 levenslang waren uitgesloten.

"Is this heaven?", vraagt Costner aan de 7.800 toeschouwers die naar de maïsvelden zijn toegekomen. Een luid gejuich volgt. Costner concludeert: "Yes, it is!"

Het blijken inderdaad de juiste ingrediënten voor een spektakelstuk honkbal. De fans krijgen maar liefst acht homeruns voorgeschoteld. "De toeschouwers zijn gekomen voor een show, die hebben we ze gegeven", zei Tim Anderson van de White Sox trots na afloop.

Zijn teamgenoot José Abreu was de eerste speler die de bal met een prachtige homerun de maïsvelden in wist te slaan. Hij werd daarna gevolgd door Aaron Judge (Yankees), Eloy Jiménez en Seby Zavala (beiden White Sox) en Brett Gardner (Yankees).

Kevin Costner Reuters

Door een tweede homerun van Judge en een homerun van Giancarlo Stanton komen de Yankees in de negende inning op voorsprong, terwijl ze de hele wedstrijd tegen een achterstand aan hebben gekeken. De Yankees lijken met de overwinning aan de haal te gaan, maar zoals een goede film betaamt, zit de ontknoping aan het eind.

Met een prachtige homerun besliste de 28-jarige Anderson, die vooraf bekende de film niet te hebben gezien, de wedstrijd in het voordeel van de White Sox, 9-8. Vooraf werd er gehoopt op spektakel en met dit spelverloop kreeg de wedstrijd in 'The Field of Dreams' een Hollywood-achtige ontknoping.

Een vuurwerkshow werd meteen nadat de bal van Anderson in het maïsveld belandde tot ontbranding gebracht en Anderson besloot de avond met de volgende woorden: "Dit was zeker weten één van de beste momenten uit mijn carrière."

De baas van de MLB heeft inmiddels laten weten dat er ook volgend jaar een wedstrijd in The Field of Dreams zal worden gespeeld. Welke teams er dan mogen aantreden is nog niet bekend.

Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd:

STER reclame