Fernando Tatís Jr. Getty

Pas 22 jaar is honkballer Fernando Tatís Jr., maar sinds vandaag weet hij dat hij de komende veertien jaar speler zal zijn van San Diego Padres.

Niet eerder heeft een speler op het hoogste niveau van het Amerikaanse honkbal een zo langdurig contract gesloten. De club uit de Major League Baseball betaalt het Dominicaanse supertalent daar een bedrag van ruim 282 miljoen euro voor.

Blonde dreadlocks en constante glimlach

Tatís maakte nog geen twee jaar geleden zijn debuut voor de Padres, maar groeide snel uit tot een van de gezichten in het Amerikaanse honkbal. Niet alleen vanwege zijn goede spel, maar ook door zijn verschijning.

Met zijn blonde dreadlocks, constante glimlach en speelse uitstraling is hij een voorbeeld voor de jeugd. De korte stop is dit jaar ook het gezicht van een bekend computerspel van de MLB.

Tatís Jr. (l) viert feest samen met Oranje-international Jurickson profar Getty

Tatís zal uitkijken naar zijn eerste loonstrook. De komende veertien jaar zal hij zo'n 20 miljoen euro per jaar verdienen. Ter vergelijking: in zijn eerste seizoen namens San Diego, in 2019, verdiende hij 'slechts' een half miljoen euro.

Vorig jaar, tijdens de door corona ingekorte competitie, moest hij het doen met 200.000 euro.

Gooi naar eerste World Series

Afgelopen seizoen hielp Tatís de Padres aan de eerste plek in de play-offs in dertien jaar. Hierin bleek de latere kampioen Los Angeles Dodgers uiteindelijk te sterk.

Dit seizoen hopen de Padres, waar ook Oranje-international Jurickson Profar onder contract staat, een gooi te doen naar de eerste World Series-titel ooit.

Langste contracten ooit in MLB

Speler (club) Lengte Waarde
Fernando Tatís Jr. (San Diego Padres) 14 jaar 282 miljoen euro
Bryce Harper (Philadelphia Phillies) 13 jaar 274 miljoen euro
Giancarlo Stanton (Miami Marlins, nu New York Yankees) 13 jaar 270 miljoen euro
Mike Trout (Los Angeles Angels) 12 jaar 353 miljoen euro

STER reclame