Reddingswerkers in de provincie Hubei evacueren een kind
NOS Nieuws

Opnieuw doden door noodweer in China, ook veel regen in Japan

Bij nieuwe overstromingen in China zijn zeker 21 mensen om het leven gekomen, een aantal mensen wordt nog vermist. Sinds eergisteren regent het hevig in centraal gelegen provincie Hubei, waar het water hoog in de straten kwam te staan.

Afgelopen maand kwamen in China al meer dan 300 mensen om door noodweer. Er vielen onder meer slachtoffers toen de metro van de stad Zhengzhou overstroomde.

Straten staan blank door de hevige regen:

Opnieuw doden door noodweer in China

Overstromingen zijn in het regenseizoen niet ongebruikelijk, maar dit jaar valt er veel meer regen dan normaal. De provincies die zwaar getroffen worden door het noodweer, kampen tegelijkertijd met besmettingen van de deltavariant van het coronavirus.

Modderstromen in Japan

Ook in het westen van Japan vielen hevige buien. Vier mensen werden meegesleurd door modderstromen als gevolg van stortregens. Een van hen werd door reddingswerkers naar het ziekenhuis gebracht, een ander kwam om het leven. Naar twee mensen wordt nog gezocht.

Volgens weerkundigen is rond de stad Nagasaki in de afgelopen 48 uur bijna 500 millimeter regen gevallen, meer dan het gemiddelde voor de maand augustus. Er worden de komende dagen nog meer stortbuien verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl