AFP
NOS Nieuws

Mogelijk maanden vertraging door problemen met ruimtevaartuig Boeing

De problemen met het nieuwe onbemande ruimtevaartuig Starliner van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zijn nog niet verholpen en daardoor kan het mogelijk nog maanden duren voor het vaartuig gelanceerd kan worden.

Begin deze maand werd de geplande testlancering naar ruimtestation ISS uitgesteld vanwege een technisch mankement met enkele kleppen bij de motoren. Boeing laat weten dat negen van de dertien kleppen bij de raketmotoren naar behoren werken, maar dat de problemen bij de overige vier kleppen nog niet zijn opgelost.

"De afgelopen dagen heeft ons team de tijd genomen om de getroffen kleppen veilig te openen en te testen en we hebben ons tempo niet laten bepalen door de geplande lancering", aldus John Vollmer, vicepresident en programmamanager van Starliner, in een verklaring.

Boeing hoopte aanvankelijk aan het einde van het jaar mensen naar het ISS te kunnen brengen. Concurrent SpaceX heeft al drie bemanningen naar het ruimtestation gebracht. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft voor vandaag een persconferentie aangekondigd over de situatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl