NOS Voetbal

Bondscoach Flick opent de deur voor PSV'er Götze bij presentatie

Bondscoach Flick opent de deur voor PSV'er Götze en Reus bij presentatie

Hans-Dieter Flick heeft dinsdag bij zijn presentatie als bondscoach van het Duitse nationale voetbalelftal de deur geopend voor PSV'er Mario Götze.

Götze droeg in november 2017 voor het laatst het shirt van de nationale ploeg, maar onder Flick lijkt hij weer een goede kans te maken. "Ik ben heel blij dat Götze zijn oude vorm laat zien in Eindhoven", zei Flick. "Hij is belangrijk voor het team en maakt doelpunten."

De kans lijkt ook groot dat Marco Reus weer terugkeert bij het nationale elftal. "Hij weet hoe hij zichzelf vrij moet lopen en kan de defensie van de verdediging openbreken. Voor mij is hij één van de beste in zijn positie."

Vijftien jaar Löw

Na vijftien jaar Joachim Löw begint er onder Flick een nieuw tijdperk voor Duitsland. En er is werk aan de winkel, want op het Europees kampioenschap deze zomer stelde de Duitse ploeg teleur en ging in de achtste finale tegen Engeland roemloos ten onder.

Onder Flick, die vorig jaar de Champions League won met Bayern München, moet er een frisse wind gaan waaien. "Iedereen die Bayern München de afgelopen anderhalf jaar heeft gevolgd, weet voor wat voor soort voetbal ik sta", zei hij dinsdag op de persconferentie. "Ik wil dat we het initiatief nemen, vroeg en gezamenlijk aanvallen en doelgericht te werk gaan."

Dankwoord aan Löw

De nieuwe bondscoach weet dat vanwege zijn goede prestaties bij Bayern München de verwachtingen hooggespannen zijn in Duitsland. "Het voetballand Duitsland is gewoon aan succes gewend."

Flick wilde overigens niet voorbij gaan aan het succes van zijn voorganger. "Als je de afgelopen drie jaar negeert, heeft Duitsland altijd de halve finale bereikt en twee titels gewonnen. Ik ben hem veel dank verschuldigd."

De eerste interlands onder Flick staan begin september op het programma. Dan speelt Duitsland een drietal WK-kwalificatiewedstrijden tegen Liechtenstein, Armenië en IJsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl