NOS VoetbalAangepast

Flick wordt, zoals verwacht, na het EK bondscoach van Duitse voetballers

Hans-Dieter 'Hansi' Flick volgt na het EK Joachim Löw op als bondscoach van het Duitse voetbalteam. De naam van Flick zong al langere tijd rond bij Die Mannschaft. Hij tekent een contract tot na het EK van 2024.

De 56-jarige trainer liet eerder dit jaar weten dat hij zijn contract bij Bayern München aan het eind van dit seizoen inlevert. Hij volgde in 2019 in München de ontslagen Niko Kovaç op als hoofdtrainer en was erg succesvol. Zo werd hij in zijn Beierse trainersperiode twee keer landskampioen en won hij de Champions League, de beker, de Duitse en Europese Supercup en het WK voor clubteams.

Als speler kwam Flick tot meer dan honderd Bundesliga-wedstrijden voor Bayern München. Ook speelde hij op het hoogste niveau voor 1. FC Köln. De middenvelder sloot zijn loopbaan af bij het lager spelende Victoria Bammental, waar hij ook zijn trainerscarrière begon. Flick heeft geen interlands gespeeld.

Wereldkampioen

Op de site van de de Duitse voetbalbond geeft Flick aan dat hij zich verheugt op zijn nieuwe baan en dat hij hoge verwachtingen heeft van de nieuwe generatie Duitse spelers.

De nieuwe bondscoach was van 2006 tot en met 2014 al assistent van het Duitse team. Samen met hoofdcoach Joachim Löw haalde hij de EK-finale in 2008 en werd hij wereldkampioen in 2014.

Hansi Flick (links) en Joachim Löw na het behalen van de wereldtitel in 2014

Onder Löw, die al vijftien jaar bondscoach is van het Duitse team, werd naast de wereldbeker ook nog de Confederations Cup gewonnen in 2017. Löw zou eigenlijk na het WK van 2022 in Qatar vertrekken, maar zijn contract werd op eigen verzoek ingekort.

De laatste jaren zwol de kritiek op de bondscoach flink aan. Na een teleurstellend WK in 2018 verloor hij eind vorig jaar in de Nations League met 6-0 van Spanje, de grootste nederlaag sinds 1931 voor Die Mannschaft. Ook het selectiebeleid van Löw leidde de afgelopen jaren tot gefronste wenkbrauwen. Hij leek sterren als Thomas Müller, Mats Hummels en Jerôme Boateng op relatief jonge leeftijd al af te schrijven.

Voor het komende EK roept hij de eerste twee wel weer op. Löw zegt dankbaar te zijn dat hij met de grootste voetballers van het land mocht werken. "Ik associeer ze met grote triomfen en pijnlijke nederlagen, maar vooral met veel prachtige en magische momenten. Ik voel nog steeds de onvoorwaardelijke wil en veel energie en ambitie voor het komende EK."

Joachim Löw: al vijftien jaar bondscoach van Duitsland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl