ANP
NOS NieuwsAangepast

Tweede verdachte zaak Mallorca aangehouden, aanklacht tegen eerste verdachte uitgebreid

De politie heeft een tweede verdachte gearresteerd in de zaak van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca. Het is een 18-jarige man uit Hilversum, heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

In de zaak van de mishandelingen op Mallorca zitten nu twee verdachten vast.

Afgelopen woensdag werd al een 19-jarige man uit Hilversum opgepakt. De aanklacht tegen hem is uitgebreid: hij wordt nu ook beschuldigd van het medeplegen van doodslag op de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen. Eerder was de Hilversummer alleen aangeklaagd voor twee keer poging tot doodslag.

Ook de 18-jarige man uit Hilversum wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Heuvelman en poging tot doodslag op een ander slachtoffer op Mallorca.

Tegen hoofd geschopt, verdachten gevlucht

In de vroege ochtend van 14 juli waren er twee incidenten op het Spaanse eiland. Een groep Nederlandse jongens viel eerst een man aan en schopte hem tegen het hoofd. Het slachtoffer overleefde dat, maar raakte zwaargewond.

Even later vloog de groep een paar andere Nederlanders aan, onder wie Carlo Heuvelman. Die overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De verdachten, jongens uit Hilversum en Bussum, vluchtten na de mishandelingen meteen naar Nederland. Spanje heeft de strafzaak overgedragen aan het Nederlandse OM.

Het onderzoek naar de mishandelingen op Mallorca is nog in volle gang. Het OM bekijkt nog beelden van bewakingscamera's en houdt er rekening mee dat nog meer verdachten worden opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl