Chan Santokhi
NOS NieuwsAangepast

Surinaamse president Santokhi spreekt met parlement bij bezoek aan Nederland

De Surinaamse president Chan Santokhi spreekt bij zijn bezoek aan Nederland in september met leden van het parlement. Dat laat een woordvoerder van de Tweede Kamer weten.

Bij de ontmoeting is er ruimte voor een "gedachtewisseling tussen de Kamerleden en de president", aldus de woordvoerder van de Tweede Kamer.

Voorafgaand aan zijn ontmoeting met Kamerleden zal Santokhi worden ontvangen door de voorzitters van de Tweede en Eerste Kamer, Vera Bergkamp en Jan Anthonie Bruin.

Eind vorige maand werd al bekend dat Santokhi op 8 en 9 september met een deel van zijn regering een bezoek zou brengen aan Nederland. Het is zijn eerste reis naar Nederland als president.

Bezoek uitgesteld

Premier Rutte nodigde Santokhi vorig jaar al uit. Dat bezoek, dat in februari zou plaatsvinden, kon toen uiteindelijk niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Het bezoek werd vervolgens uitgesteld tot na de Tweede Kamerverkiezingen.

De relatie tussen Nederland en Suriname verslechterde toen ex-legerleider Desi Bouterse aan de macht was in het land. Onder Santokhi, die bij zijn aantreden ruim een jaar geleden zei de banden met Nederland weer aan te willen aanhalen, is de relatie tussen de landen verbeterd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl