Esteban Ocon AFP

Een blunderende Bottas in de regen en het straatvechtende team van Red Bull. Ze worden uitgebreid besproken in de NOS Formule 1-podcast. Presentatrice Amber Brantsen blikt met verslaggever Louis Dekker en oud-Formule 1-coureur Jan Lammers terug op de Grand Prix van Hongarije.

De GP van Hongarije kende een zeer chaotische start. Valtteri Bottas, teamgenoot van Lewis Hamilton, botste na een slechte start achter op de auto van Lando Norris. Door de kettingreactie die daardoor ontstond werd onder anderen Max Verstappen flink geraakt. Voor Bottas, Sergio Pérez, Charles Leclerc en Lance Stroll was de race meteen afgelopen. Verstappen moest met een zwaar beschadigde auto verder.

Hamilton kon, na een opmerkelijke bandenwissel, uiteindelijk een indrukwekkende inhaalrace neerzetten. Hij eindigde in de race als derde. Na de diskwalificatie van Sebastian Vettel schoof hij door naar plaats twee. Volop punten voor de Brit, terwijl Verstappen zich niet meer kon mengen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Straatvechters

Red Bull-teambaas Christian Horner weigerde na afloop de excuses van Mercedes te accepteren. Dat is niet verstandig vindt Dekker: "Hij wekt daarmee de indruk dat er opzet in het spel zou zijn. Die suggestie alleen al is al gevaarlijk. De mensen van dat team gedragen zich als straatvechters."

"In de verhitte sfeer tussen Mercedes en Red Bull komt de zomerstop als geroepen", vertelt presentator Amber Brantsen. De eerstvolgende race is op 29 augustus op het circuit van Spa. Een week later staat de Grand Prix van Zandvoort op het programma.

STER reclame