Max Verstappen Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft er flink de pest in dat hij door toedoen van een Mercedes opnieuw averij in het kampioenschap heeft opgelopen. "Ik word er uiteindelijk gewoon weer afgekegeld door een Mercedes-auto", mopperde Verstappen tegen Ziggo Sport.

Hij richtte zijn pijlen hierbij op Valtteri Bottas. De Fin veroorzaakte na de start een flinke crash toen hij vlak voor de eerste bocht Lando Norris van achteren aantikte. Norris verloor daardoor de controle en nam in zijn glijpartij Verstappen mee.

Bottas deed op zijn beurt hetzelfde met Sergio Pérez, die daarna net als de Fin de strijd moest staken. Verstappen kon met een gehavende auto de race nog vervolgen.

De schade was dus letterlijk en figuurlijk enorm voor Red Bull. "Het is enorm klote dat je twee races na elkaar zo veel pech hebt. Ik had zo veel schade, ik kon niks meer", zei Verstappen, die in de vorige race op Silverstone door Lewis Hamilton van de baan werd getikt.

Verstappen besefte daarna dat hij een anonieme race reed, maar dacht niet aan stoppen en werd uiteindelijk negende na diskwalificatie van Sebastian Vettel (goed voor twee WK-punten). "Het is altijd beter om dat punt te pakken", benadrukte hij, voordat bekend was geworden dat Vettel een diskwalificatie had gekregen.

"Ik probeerde er nog het beste van te maken. Als je nog een hele auto hebt, dan probeer je nog naar voren te vechten, maar dit was enorm lastig."

Zomerstop

Het Formule 1-circus begint nu aan de zomerstop voordat het seizoen op 29 augustus wordt vervolgd met de Grand Prix van België, een week later volgt de Grand Prix van Nederland. "Ik was liever op een andere manier de vakantie ingegaan, maar niks is verloren. Dus we blijven gewoon aanvallen", aldus Verstappen.

STER reclame