1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS
NOS Wielrennen

Drie dagen na haar goud in Japan wint Van Vleuten in San Sebastián

Woensdagmiddag won ze nog olympisch goud in Tokio. Een dag later landde ze alweer op Schiphol om vrijdag naar Spanje af te reizen en daar zaterdagochtend héél vroeg op te staan. Waarom? Om van start te gaan in Clásica San Sebastián. "Mijn favoriete race", verklaart Annemiek van Vleuten.

Na een kleine vier uur kwam ze winnend (en solo) over de finish.

Voor de duidelijkheid: ze is de enige. Geen van de andere tijdrijders die woensdag nog op de Olympische Spelen in actie kwamen, vlogen ook naar het Baskenland om daar zaterdag de tweede editie te rijden van de Spaanse eendagskoers.

Niet dat het een kleine wedstrijd is; ook bij de vrouwen is het een WorldTour-wedstrijd.

Drie dagen na goud in Tokio, wint Van Vleuten alweer in San Sebastián

Van Vleuten moest haar Spaanse Movistar-team wel aan het werk zetten. Tot aan de laatste klim was er een sterk groepje van zes rensters weg, onder wie Audrey Cordon-Ragot, Ane Santesteban en Pauliena Rooijakkers.

De Française reed op de steile Murgil-Tontorra weg bij haar medevluchters, maar op dat moment waren ze al in het zicht gekomen van de voorwacht van het peloton. En Van Vleuten wachtte niet lang met haar demarrage.

Om een kans te maken op de zege, moest ze op de steilste klim het verschil maken en dat deed ze ook. Ze kwam als eerste boven en reed onbedreigd de resterende tien kilometer af naar de finish. Ruth Winder werd tweede op 0.36. Rooijakkers kwam als zevende over de finish op 1.38 van Van Vleuten.

Mollema

Ook de mannen komen zaterdag in actie, met favoriet Bauke Mollema aan de start. Hij heeft sinds zijn vierde plaats in de wegwedstrijd in Tokio iets meer kunnen rusten: zes dagen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl