Merel Blom in actie op het onderdeel dressuur
NOS Sport

Amazones Blom en Boonzaaijer in middenmoot na eerste onderdeel eventing

De Nederlandse amazones Merel Blom en Janneke Boonzaaijer staan na het eerste onderdeel van het olympisch eventingtoernooi 21ste en 30ste.

Bij de dressuur in Tokio noteerde Blom zaterdag met haar paard The Quizmaster 31.50 strafpunten. Debutante Boonzaaijer kwam vrijdag met Champ de Tailleur tot een score van 33.00 strafpunten.

De Duitser Michael Jung, die in 2012 en 2016 individueel goud won, gaat na de eerste dag aan de leiding met 21.10 strafpunten. In het landenklassement staat Groot-Brittannië bovenaan.

Drie onderdelen

Het onderdeel eventing bestaat uit drie onderdelen: dressuur, crosscountry en springen. In totaal doen er 65 ruiters mee aan het hippische allround-onderdeel. Naast de individuele ranglijst wordt er ook een landenklassement opgemaakt, maar daar heeft Nederland zich niet voor gekwalificeerd.

Janneke Boonzaaijer kwam vrijdag voor het eerst in actie met Champ de Tailleur

Zondag gaat het olympisch eventingtoernooi in Tokio verder met de cross, waarbij de deelnemers onder andere door water rijden en over hindernissen springen.

Het onderdeel is vanwege de warme omstandigheden in Tokio ingekort van zo'n 6.000 meter naar 4.500 meter. De combinaties gaan bovendien al vroeg van start (00.45 uur Nederlandse tijd).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl