AFP
NOS SportAangepast

Kromowidjojo en Heemskerk naar halve finales 50 meter vrije slag

Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk hebben zich geplaatst voor de halve finales op de 50 meter vrije slag.

De olympisch kampioen van Londen in 2012, die de halve finales op de 100 meter vrije slag liet schieten om zich te sparen voor dit nummer, kwam tot een tijd van 24,41. Ze plaatste zich daarmee als achtste voor de halve finales, die zaterdagochtend vanaf 4.30 uur (Nederlandse tijd) op het programma staan.

Heemskerk, die aanvankelijk buiten de boot viel voor Tokio op dit nummer maar haar zaak aanvocht en zich alsnog kwalificeerde, ging met 24,77 ternauwernood door. Het was de zestiende tijd in de series. Er gaan zestien vrouwen door naar de halve finales.

Kromowidjojo is record kwijt

Emma McKeon zwom het olympisch record van Kromowidjojo uit de boeken. De Australische klokte 24,02 en dat was 0,03 sneller dan de Nederlandse negen jaar geleden.

Kromowidjojo: 'Vandaag in het oranje, morgen een strak zwart pakkie'

De Nederlandse zwemmers Thom de Boer en Jesse Puts hebben zich op de Olympische Spelen in Tokio gekwalificeerd voor de halve finales op de 50 meter vrije slag.

De Boer tikte in heat 8 aan in 21,75, Puts klokte in dezelfde heat 21,84. Dat waren respectievelijk de zesde en de zevende tijd in de series. De snelste zestien zwemmers plaatsten zich voor de halve finales, die zaterdagochtend vanaf 4.00 uur (Nederlandse tijd) worden gezwommen.

De Amerikaanse favoriet voor goud Caeleb Dressel tikte aan in 21,32.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl