NOS Sport

Bewonderenswaardige Savelkouls klaar in Tokio: 'Trots dat ik hier sta'

Tessie Savelkouls is vrijdag vroegtijdig uitgeschakeld op de Olympische Spelen in Tokio. De judoka moest in de tweede ronde haar meerdere erkennen in de Zuid-Koreaanse Han Mi-jin. De Zuid-Koreaanse won de partij uiteindelijk met een waza-ari.

Direct na de uitschakeling viel Savelkouls haar coach met veel emotie in de armen. De weg naar Tokio was een lange na haar horrorblessure ruim een jaar geleden.

Voor Savelkouls was het de eerste partij sinds haar blessure. Met de tranen nog in haar ogen liet ze voor de camera weten trots te zijn de Olympische Spelen te hebben gehaald.

"Maar natuurlijk baal ik ook, omdat ik voelde dat er meer mogelijk was. Dat ik dat er niet uithaal maakt het gewoon heel erg zuur."

'Gemixt gevoel'

De 29-jarige judoka twijfelde ruim een jaar geleden of ze überhaupt ooit nog normaal zou kunnen lopen. Dat ze nu op de mat stond was een prestatie op zich.

"Het is een gemixt gevoel, maar het voelt toch ook als overwinning. Dat ik hier sta is heel waardevol voor mij. Ik ben superdankbaar voor iedereen die mij heeft geholpen en gesteund het afgelopen jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl