NOS Nieuws

Ruim duizend meldingen van wateroverlast na overstromingen Londen

Inwoners van Londen zijn begonnen met opruimwerkzaamheden, nadat delen van de stad gisteravond waren overstroomd door hevige regenval. De brandweer kreeg meer dan duizend meldingen van wateroverlast, onder meer van Londenaren die vast kwamen te zitten in hun auto. Ook waren er meldingen van overstroomde kelders.

In een groot deel van het zuidoosten van Engeland gold gisteravond code oranje vanwege zware regenval. In Londen stroomden veel wegen vol; tientallen auto's en bussen liepen vast in het snel stijgende water. Ook veroorzaakten de overstromingen schade aan huizen en andere gebouwen.

Meerdere metrostations werden gisteravond gesloten omdat ze onbegaanbaar waren geworden. Op dit moment is alleen het Stepney Green-station nog dicht vanwege de wateroverlast.

Op Twitter gingen beelden rond van metrostation Pudding Mill Lane in de Londense wijk Stratford, dat was volgestroomd met water:

Twee Londense ziekenhuizen hebben vanwege de hevige regen problemen op de spoedeisende hulp. Ze roepen nieuwe patiënten op om naar andere ziekenhuizen te gaan. Volgens de BBC zit een van de ziekenhuizen, Whipss Cross, zonder stroom en worden zo'n honderd patiënten geëvacueerd. Verder worden ambulances omgeleid vanwege de wateroverlast in de stad.

Volgens Met Office, de Britse meteorologische dienst, is gistermiddag 41,6 millimeter neerslag gevallen in het centrum van Londen. Vandaag is het er droger, alleen in het zuidoosten van Engeland wordt nog gewaarschuwd voor onweersbuien en overstromingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl