NOS Sport

Loopbaan Bertens voorbij na nederlaag in olympisch dubbeltoernooi

De loopbaan van Kiki Bertens zit erop. De 29-jarige tennisster ging maandagochtend samen met dubbelpartner Demi Schuurs onderuit in de tweede ronde van de Olympische Spelen. De Russinnen Veronika Koedermetova en Jelena Vesnina waren met 6-2, 3-6 en 10-7 te sterk.

Bertens zou nog in actie komen in het gemengd dubbelspel, maar door de positieve coronatest van Jean-Julien Rojer ging daar een streep doorheen. Als gevolg van die test, en de terneergeslagen stemming bij de overgebleven tennissers, trok Nederland zich namelijk terug.

Service Schuurs hapert

Het was tegen Koedermetova en Vesnina wat behelpen voor Bertens en Schuurs, vanwege de haperende service van laatstgenoemde. De eerste set ging met 6-2 ruim verloren, omdat Schuurs tot tweemaal toe haar servicegame niet wist te behouden.

Het interview met Bertens en Schuurs is opgenomen voordat bekend werd dat Nederland zich heeft teruggetrokken uit het gemengd dubbelspel:

Bertens grijpt in: 'We gaan het hier niet over hebben, jongens'

Ook in de tweede set werd Schuurs gebroken, maar omdat het Nederlandse duo ook tweemaal toesloeg in servicegames van Koedermetova en Vesnina werd de set alsnog gewonnen (6-3).

En dus moest een supertiebreak beslissing brengen. Daarin kwamen Bertens en Schuurs nog terug van 8-4 tot 8-7, maar toonden Koedermetova en Vesnina zich toch weer de sterksten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl