NOS SportAangepast

Bertens en Schuurs winnen meeslepende en emotionele dubbelpartij in Tokio

Kiki Bertens heeft haar afscheid als tennisprof van wat glans voorzien. De Zuid-Hollandse bereikte op de Olympische Spelen, waar ze zaterdag in het enkelspel werd uitgeschakeld, met Demi Schuurs de tweede ronde van het damesdubbelspel na een matchpoint te overleven.

Het Nederlandse koppel versloeg knap na een meeslepende partij met 7-6 (4), 5-7, 11-9 het sterke Franse duo Kristina Mladenovic en Caroline Garcia, dat in 2016 de titel op Roland Garros won en de finale van de US Open haalde.

Schuurs strak van de spanning

Schuurs en Bertens begonnen belabberd aan de wedstrijd. Schuurs gaf de voorbije maanden herhaaldelijk toe heel erg uit te kijken naar haar olympisch debuut en stond daardoor strak van de spanning.

De Limburgse stapelde fout op fout en brak op 1-4 tijdens de gamewissel in tranen uit. Bertens sprak haar partner moed in en dat bleek te helpen.

Demi Schuurs en Kiki Bertens

Het Nederlandse duo won alsnog knap de set, maar leverde de tweede in door een break op 5-5. In de supertiebreak kwamen de Françaises van 4-8 op 9-8, maar uitgerekend Schuurs redde Oranje met een fraaie backhandreturn op het Franse matchpoint.

Emoties

Mede door een dubbele fout van Garcia trokken Bertens en Schuurs daarna de winst alsnog naar zich toe, waarna de emoties helemaal loskwamen bij de Nederlandse tennisvrouwen.

Bertens/Schuurs speelt dinsdag voor een plek in de derde ronde tegen de Russinnen Veronika Kudermetova en Jelena Vesnina.

"In deze wedstrijd kwam alles samen. Het was zó close, elk punt telde", zei een emotionele Bertens na afloop.

"Ik sloeg op matchpoint tegen de beste return van de wedstrijd", aldus Schuurs. "Er waren zoveel verschillende emoties. We speelden tegen een topkoppel op Kiki haar laatste toernooi. We willen haar loopbaan zo graag met een goed gevoel afsluiten."

Kiki Bertens en Demi Schuurs vliegen elkaar in de armen na de winst op Mladenovic en Garcia

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl