Emoties bij Kiki Bertens na haar verloren partij op de Olympische Spelen
NOS Sport

Bertens in Tokio 'strijdend ten onder' in laatste enkelspelpartij: 'Het doet veel pijn'

Kiki Bertens heeft de eerste ronde van het olympisch tennistoernooi niet overleefd. De nummer 21 van de wereld verloor met 4-6, 6-3, 4-6 van Markéta Vondrousová, de nummer 41 van de wereld.

Voor de 29-jarige Bertens was het haar laatste enkelspelpartij. Ze sluit na de Olympische Spelen haar loopbaan af.

In Tokio komt ze nog wel uit in het dubbelspel. Met Demi Schuurs speelt ze in de nacht van zaterdag op zondag tegen Kristina Mladenovic en Caroline Garcia uit Frankrijk.

"Het doet heel veel pijn", vertelde Bertens na haar laatste wedstrijd in het enkelspel. "Ik ging strijdend ten onder vandaag, maar het was toch een van mijn betere wedstrijden dit seizoen. Zolang ik op de baan sta, blijf ik knokken en dat heb ik goed gedaan. Ik ben blijven vechten tot het laatste punt."

Bertens speelde tegen Vondrousová haar tiende partij van dit jaar en leed haar achtste nederlaag. Na de verloren eerste set liet ze goed tennis zien. Met twee breaks pakte ze de set.

In de derde set miste ze op 1-1 een breekkans. Een game later leverde Bertens haar opslag in en die schade kon ze niet meer herstellen.

"Helaas houdt het hier op voor het enkelspel", vertelde Bertens. "Ik heb er vrede mee. Het is gewoon echt genoeg. De focus gaat nu op het dubbelspel en daar heb ik heel veel zin in. Ik ga de positieve punten van vandaag meenemen naar de dubbel en hopelijk kan ik op een positieve manier afsluiten in Tokio."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl