Badmintonner Mark Caljouw heeft zijn olympische debuut luister bijgezet door zijn eerste groepsduel te winnen. De Arnhemmer, 29ste op de wereldranglijst, was met 17-21, 21-9, 21-10 te sterk voor Misha Zilberman.

Mark Caljouw in actie tegen Misha Zilberman Reuters

De Israëliër de mondiale nummer 47, had zaterdag nog gestunt met een zege op de nummer drie van het laatste WK, de Indiase topper Sai Praneeth.

Bij de Europese Spelen van 2019 stond Caljouw ook tegenover Zilberman en toen waren de rollen omgedraaid: Caljouw won de eerste game, maar verloor de volgende twee games en daarmee de kwartfinale.

Caljouw (26) is de eerste Nederlandse enkelspeler op de Olympische Spelen sinds Jeroen van Dijk in 1996.

Tabeling en Piek eindigen met makkelijke zege

Robin Tabeling en Selena Piek sloten hun optreden in het gemengd dubbelspel af met een zege. Meer dan de eer stond er niet op het spel, want het badmintonduo was na twee nederlagen al uitgeschakeld voor een plaats in de kwartfinales.

Robin Tabeling en Selena Piek in actie tegen Seo Seung-jae en Chae Yu-jung Reuters

Tabeling en Piek (achttiende van de wereld) waren het aan hun stand verplicht om te winnen van Adham Hatem Elgamal en Doha Hany (52ste) en hadden het klusje binnen negentien minuten geklaard.

Het Egyptische duo had tegen de toppers Zheng/Huang (Chi, 1) en Seo/Chae (ZKo) in totaal maar 25 punten gemaakt en daar kwamen er tegen Tabeling en Piek nog welgeteld 13 bij: 21-9, 21-4.

STER reclame