Robin Tabeling en Selena Piek in actie tijdens hun tweede groepswedstrijd in Tokio Reuters

Badmintonners Selena Piek en Robin Tabeling hebben ook hun tweede groepswedstrijd in het gemengd dubbel op de Olympische Spelen verloren.

Na de nederlaag van zaterdag tegen het Zuid-Koreaanse duo Seo Seung-jae/Chae Yu-jung gingen ze ook ten onder tegen de Chinese wereldkampioenen Zheng Si Wei en Huang Ya Qiong: 21-15, 20-22.

Omdat de Koreanen daarna ook te sterk waren voor het Egyptische duo Adham Hatem Elgamal/Doha Hany is de tweede plaats in de groep verkeken voor Piek en Tabeling en zijn de kwartfinales uit zicht.

Kansen

Tegen het Chinese duo verkochten Piek en Tabeling hun huid duur, maar in beide games werd een flinke voorsprong uit handen gegeven en sloegen de wereldkampioenen op de belangrijke punten genadeloos hard toe.

Vooral in de tweede game lieten Piek en Tabeling grote kansen liggen. Het duo kreeg twee gamepoints, maar de Chinezen scoorden vier keer op rij en beslisten de partij op het eerste matchpoint.

Piek en Tabeling sluiten maandag hun toernooi af met een groepswedstrijd tegen Elgamal en Hany.

Damesdubbel

Piek komt later vandaag nog in actie in het damesdubbel, samen met Cheryl Seinen. Het duo won gisteren wel zijn eerste duel door de Canadezen Rachel Honderich en Kristen Tsai te verslaan.

STER reclame