Sneltesten
NOS Nieuws

6301 nieuwe besmettingen, gemiddelde daalt

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6301 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 608 minder dan gisteren. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 8780 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 4 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

Het is niet duidelijk in hoeverre de DDoS-aanvallen op de GGD-sites invloed hebben gehad. Het was daardoor niet mogelijk om testafspraken te maken en -uitslagen te bekijken.

Dinsdag zei het RIVM een "voorzichtige stabilisatie" van het aantal nieuwe coronabesmettingen te zien.

Ziekenhuisbezetting toegenomen

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 436 coronapatiënten in het ziekenhuis, gisteren waren dat er 428. 107 van hen liggen op de IC, ongeveer gelijk aan gisteren (106). Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 3 overleden covidpatiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 2 doden per dag.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 90 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 36.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl