NOS Sport

Gemis vader groot voor geëmotioneerde Sanne Wevers: ‘Blijft heel pijnlijk’

Wevers over ontbreken vader in Tokio: 'Gemis heel erg groot'

Het ontbreken van haar vader en coach Vincent Wevers in Tokio doet nog altijd veel pijn bij de turnster Sanne Wevers. "Het gemis is heel erg groot", zo zei een zichtbaar geëmotioneerde Wevers bij de podiumtraining in de Ariake turnhal in Tokio.

De turnbond besloot in april om vader Wevers en andere persoonlijke trainers van de Nederlandse turnploeg thuis te laten. Wevers ging in beroep en kreeg gelijk, maar die beslissing werd vervolgens in hoger beroep weer van tafel geveegd.

"Daar vind ik heel veel van", zei Wevers, die ook heeft overwogen om helemaal niet naar Tokio te gaan. "Maar ik wil deze Spelen gewoon focussen op mijn taak. Daar ligt nu mijn focus. En al het andere komt nog wel een keer. Ik moet het loslaten."

Het blijft heel pijnlijk om het nu alleen te moeten doen.

Sanne Wevers

Loslaten of niet, het gemis van haar vader in Tokio is heel erg groot. "We hebben wel contact en we proberen ook zoveel mogelijk de strategie te bepalen. We hebben vijf jaar voorbereiding samen meegemaakt. Het blijft heel pijnlijk om het nu alleen te moeten doen."

Haar zus Lieke beaamt die woorden en mist de de coaching van haar vader. "Als je spannende trainingen ingaat om alles even te testen, dan merk ik dat ik echt een stukje veiligheid en vertrouwen mis. Niks ten nadele van de staf, maar dat is echt een groot gemis."

De zusjes zijn blij dat ze elkaar hebben. Ze proberen elkaar, nu hun vader afwezig is, te helpen in de coaching. "Gelukkig staan Lieke en ik hier wel samen. En we hebben een mooi team. Nu moeten we die kwalificatie vol ingaan. Dat is taak één."

Sanne Wevers verdedigt in Tokio haar olympische titel op de balk. De kwalificatie voor de finales begint zondag voor de Nederlandse turnploeg.

Sanne Wevers op de balk tijdens de podiumtraining in het Ariake Gymnastics Centre

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl