Getty Images
NOS WielrennenAangepast

Jakobsen wint eerste etappe na zware val en maanden revalideren

Fabio Jakobsen heeft in de Ronde van Wallonië zijn eerste ritzege sinds zijn rentree in het peloton geboekt. De sprinter, die 349 dagen geleden hard ten val kwam en vreesde voor zijn leven, klopte Fernando Gaviria en Amaury Capiot in de massasprint.

In augustus vorig jaar raakte Jakobsen zwaargewond na een horrorcrash in de Ronde van Polen, waarbij Dylan Groenewegen van zijn lijn afweek.

Groenewegen sprint niet mee

Groenewegen, die vanwege zijn aandeel in de crash een schorsing van negen maanden moest uitzitten, maakte in mei zijn rentree in de Giro d'Italia. Hij won dinsdag in Wallonië zijn eerste etappe sinds zijn terugkeer.

Groenewegen mengde zich niet in de sprint in de tweede rit, die vanwege de watersnood in Wallonië verplaatst was naar het Formule 1-circuit van Zolder. De sprinter van Jumbo-Visma kwam als vijftiende over de streep en blijft leider in het algemeen klassement.

Jakobsen keerde drie maanden geleden terug in het peloton, na een lange periode van revalideren. Zijn gezicht was verbrijzeld en hij moest meerdere operaties ondergaan. Zo had hij onder meer 130 hechtingen in zijn gezicht, een verlamde stemband en nog slechts één tand over.

"Dit betekent het einde van mijn revalidatie. Ik kan nu zeggen dat ik terug ben. Ik kijk ernaar uit om nog meer etappes te winnen", reageerde Jakobsen op het twitterkanaal van zijn ploeg Deceuninck Quick-Step.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl