Dylan Groenewegen
NOS Wielrennen

Groenewegen boekt in Wallonië eerste zege sinds rentree in peloton

Dylan Groenewegen heeft voor het eerst sinds zijn rentree in het wielerpeloton een overwinning geboekt. De 28-jarige sprinter van Jumbo-Visma schreef de eerste etappe van de Ronde van Wallonië op zijn naam.

Groenewegen reed in mei weer zijn eerste koers, nadat hij een schorsing van negen maanden had uitgezeten. Hij mocht lange tijd niet deelnemen vanwege zijn rol in de zware valpartij in de Ronde van Polen, vorig jaar. Daarbij raakte met name landgenoot Fabio Jakobsen ernstig gewond.

Sprintetappe

De openingsrit van de Ronde van Wallonië, een vlakke rit over 185,7 kilometer, vormde een uitgelezen kans voor de sprinters. Een groep vluchters kreeg van Groenewegens ploeg dan ook weinig ruimte.

Groenewegen maakte het op de streep eenvoudig af. Hij bleef in Héron de Fransman Hugo Hofstetter en de Belg Gianni Vermeersch voor.

Voorafgaand aan de eerste etappe hield het peloton een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het noodweer van vorige week in België, Nederland en Duitsland.

Dertig ronden op het circuit

De renners rijden woensdag de tweede etappe op het circuit van Zolder. Ze zullen daar dertig ronden van vier kilometer afleggen, goed voor een totaal van 120 kilometer.

In eerste instantie zou de tweede etappe starten in Verviers en finishen in Herve, maar de startplaats heeft nog veel last van de zware overstromingen en de finishplaats gaf eveneens aan niet in staat te zijn het peloton te kunnen ontvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl